dinsdag 22 december 2015

Olifantenpaadjes, deel 3/4 de kracht van de herhaling


Olifanten nemen graag de kortste weg. Dus als ze vaak moeten omlopen, is er altijd wel een eigenwijze olifant, die dwars door de struiken gaat en de bocht afsnijdt. VocalFeedback is het olifantenpad voor zangers. De kortste weg naar beter zingen. De kortste weg naar meer plezier in zingen.
Door jarenlang hetzelfde pad te hebben gelopen, is de de route door herhaling bij de meeste olifanten de enig juiste route. Tot dan die éne eigenwijze olifant ze wijst op de kortere weg.  

Maar de herhaling is aanvankelijk sterker dan de beste argumenten."Doe het nu maar gewoon zoals we het altijd hebben gedaan" is het commentaar van de oude olifanten. "Dat heeft altijd gewerkt". Zoals de olifanten in de kudde reageren, zo reageren ook jouw hersenen op verandering. Daaruit volgt, dat de beste manier om een nieuwe route of een nieuwe vaardigheid te onthouden, bestaat uit het zo vaak mogelijk herhalen.

En dat klopt.

Maarrrr,,, er is één dingetje dat roet in het eten kan gooien. Stel je voor dat de nieuwe vaardigheid niet klopt? Dan laat je een nieuw patroon inslijten wat verkeerd is. Je moet dus heel zeker weten dat het klopt wat je doet en ga het dan gerust zo vaak herhalen als je wilt.

Bij het zingen van toonladderoefeningen (zoals bijvoorbeeld bij Belcanto gedaan wordt) kan het zijn dat je het niet helemaal perfect doet. Herhaal je nu de oefening heel vaak, dan "schrijf" je de imperfectie in je geheugen. De kras op de plaats wordt steeds dieper.

Herhalen is heel krachtig. Herhaal dus alleen als het goed is! 
Weet jij niet wanneer het goed is? Dan heb je absoluut een goede zangcoach nodig. Die kan je op het spoor zetten en de onzekerheid wegnemen of je het allemaal wel goed aanpakt!

Jij kunt nu ook de kortste weg leren nemen. Dat duurt maar één weekend; het is tenslotte een korte weg. Na dat weekend ken je de belangrijkste olifantenpaadjes van VocalFeedback. De trucks en de handigheidjes. En alle informatie over deze methode die jou verder kan helpen. En hoe jij die kunt toepassen. Twee dagen lekker aan de slag, met een groepje enthousiastelingen, leren, zingen, lachen en huilen. En daarna genieten van het gemak waarmee je je eigen nieuwe olifantenpaadjes gaat maken.

Het weekend vindt plaats op: 6 en 7 februari 2016. Kosten incl BTW, 2x Lunch en Syllabus: 235 euro
Je kunt je inschrijven met de onderstaande link. Deze wordt omgezet in een aanmelding nadat wij contact met je hebben opgenomen en er voldoende plek is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten